Nyhet!

Instrumentkurs kommer

CB-IR teorikurs

Instrumentflyging er den mest utfordrende men samtidig også den mest givende form for flyging. Gjennom de nye rettighetene BIR (Basic Instrument Rating) og CB-IR (Competency Based Instrument Rating) har EASA endelig gjort instrumentrettigheten enklere og rimeligere å oppnå. Motivasjonen til EASA var tydelig: 


Easier access for GA pilots to Instrument Flying Rules (IFR) flying is considered a high-priority measure that will improve the safety and utility of GA flying.


flygeteori.no er glade for å kunne formidle at vi har utviklet et nytt teorikurs og at søknad er sendt Luftfartstilsynet for godkjenning. Kurset er bygget opp som et nettkurs etterfulgt av et klasseromskurs (helgekurs) i Oslo.


Hva koster det? 

 15990,-

Komplett kurspakke


Hva er inkludert? 

Nettkurs (18 måneder tilgang)

Lærebok: CB-IR av Phil Croucher

Jeppesen Student Manual (GPRSM)

Klasseromskurs 19 timer

Om teorikurset

Teorien består av 80 timer undervisning (nettkurs og klasserom) i følgende syv fag: 


 1. Air law

 2. Aircraft general knowledge — instrumentation

 3. Flight planning and monitoring

 4. Human performance

 5. Meteorology

 6. Radio navigation

 7. Communications


Teoribøker og nettkurs er på engelsk. Klasseromsundervisning foregår på norsk, men med engelske presentasjoner. Det er engelske oppgaver på eksamen.


Klasseromsundervisningen finner sted i våre lokaler i Møllergata 39 i Oslo. Varighet: 19 timer (over en helg).


Anbefalt litteratur

The CB-IR series av Erlend Våge.

BIR
337_598544984
nettskole

Om rettigheten

CB-IR 

Med et CB-IR har du fulle instrumentrettigheter. Det vil si at du kan fly IFR, inkludert PBN, og innflygninger med minima ned til 200 fot og RVR 800 meter (550 meter med godkjent autopilot).  


Fordelen med pensum til CB-IR i forhold til "vanlig" IR er at det er i mindre omfang og mer rettet mot allmennflygere. I tillegg er man gitt mer fleksibilitet i utformingen av det praktiske flyprogrammet. 


Forhåndskrav

 • Du må inneha PPL(A) eller CPL(A)
 • For å benytte IR om natten må du ha nattflygingsrettighet tilknyttet ditt PPL, alternativt inneha CPL(A) eller ATPL(H)
 • Du må ha fløyet 50 timer navigasjonsflyging (cross-country) før oppflyging finner sted.

  Praktisk program

  Det praktiske programmet til CB-IR består av totalt 40 timer flygning. Hele 30 av de 40 timene kan flys i "egen regi" med en instrument-instruktør (IRI).  Det betyr at du kan fly størsteparten av det praktiske programmet på ditt eget fly, alternativt et klubbfly, så lenge det er godkjent for flyging etter instrumentflygereglene.


  Inntil 25 timer instruksjon kan foregå i en simulator (FNPT II).


  De siste 10 timene må flys hos en godkjent flyskole (ATO).


  Ta kontakt for mer info. 

   
   
   
   

  Har du spørsmål? Kontakt oss!

  copyright © flygeteori.no


  English

  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.

  Godta